16 Jun: Premiär för K.A.O.S.

Lördag 16 juni öppnar vi utställningen K.A.O.S. – Kvinnor, Aktivism och Organisering av Samhällen 1789-1914. En utställning där kvinnor är i centrum för olika händelser i Europa under tiden mellan franska revolutionen till första världskriget.

Utställningen har flera delar. En historisk del, med spännande händelser och personliga öden. Den berättar om en tid av våldsamt motstånd och revolutioner, innan länder som Tyskland, Frankrike och England blev demokratier. En tid där dörrar både öppnades och stängdes för kvinnor.

 

I utställningen finns en spelplan, Konflikt utan knuff, där vi låtit filosofen Chantal Mouffes bok Om det politiska bli ett spel, där vi lyfter frågor om det politiska samtalet. I utställningen finns även Nora, en av 1800-talets kanske mest kända fiktiva personer, från Henrik Ibsens pjäs Ett dockhem.


På öppningsdagen har vi öppet 10.00-15.00 och bjuder på bubbel och snacks. Kom och upplev utställningen, spela Konflikt utan knuff och väv i rummets väv! Vi har ingen invigningstalare, vi vill istället hylla samtalet, stort som smått!


Välkomna!


Öppettider

Måndag 10-17
Tisdag & onsdag 10-17
Torsdag 10-17
Fredag 10-17
Lördag 10-15
Söndag
stängt

 

Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå


Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun