Från utställningen "About: the Blank Pages"

Vi söker en utställningsproducent

Vill du vara med och skriva historia?

Kvinnohistoriskt museum arbetar med historia, nutid och framtid. Vårt fokus är kvinnohistoria med perspektiven kön och makt, identitet och historia. Museet befinner sig just nu i en dynamisk etableringsfas, då frågor om organisation, flöden och processer ligger i fokus, samtidigt som framtida prioriteringar, tematiska vägval stakas ut och publika kontaktytor stärks.

Vill du vara med och forma landets första kvinnohistoriska museum? Vi söker dig som brinner för historia och som vill arbeta normbrytande och nyskapande för att utveckla utställningsmediet.


Dina arbetsuppgifter
Som utställningsproducent på Kvinnohistoriskt museum initierar, projektleder och genomför du utställningar och andra publika projekt i samråd med museets chef och i nära samarbete med museets personal. Du leder och organiserar arbetet i utställningsproduktionernas samtliga led; från idé, förstudie, innehållsproduktion till byggfas. Du svarar för projektplan och -budget, måluppfyllelse samt rapportering och resultat mot beställare. Du leder arbetet med gestaltning och föremålsurval, upphandling och inköp samt är respektive utställningsprojekts representant utåt. Du deltar också i planeringen av kommande års utställningar och i utvecklingen av museets övriga verksamhet.

 

Om dig
För jobbet krävs universitets- och högskoleutbildning med inriktning mot museer och kulturarv, d v s studier i kulturhistoria; i humanistiska/samhällsvetenskapliga ämnen som t ex historia, etnologi/kulturanalys, idéhistoria, konstvetenskap, statsvetenskap, historiografi och museologi. 

För att trivas med jobbet ska du vilja arbeta med historiska perspektiv och aktuella samhällsfrågor, museer och kulturarv. Du är väl förtrogen med debatten om museer och kulturarv och dess samhällsroll. Du ska ha kännedom om allmänna museers
arbetsvillkor med utgångspunkt i museers samhällsroll och uppdrag, samt  praktiska erfarenheter av museiarbete. Viktigt är att du har koll på samtiden och omvärlden samt har ett aktuellt nätverk inom musei- och kulturvärlden, både nationellt och internationellt. 

Jobbet kräver att du har praktisk erfarenhet av att, i rollen som  utställningsproducent, driva och leda både mindre och stora, komplexa  utställningsprojekt. Du ska vara skicklig på att leda andra, både externa tjänsteleverantörer och museets egna arbetsgrupper. En god beställarkompetens är viktig: för det krävs kunskaper i grafisk form och trycksaksproduktion samt ett öga för färg och form och rumslig gestaltning. 

Vi vill se ett intresse för samverkan och dialog med publiken hos dig.
Du ska vara en erfaren textproducent, och kunna skriva olika nivåer av publika texter för olika medier.

 

Du måste ha goda kunskaper i svenska och kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift. Ett krav är att du också behärskar engelska i både tal och skrift. Du ska vara van att framträda inför andra - från att hålla föredrag och visningar till att möta press och media.

 

Meriterande är:
En universitets- och högskoleutbildning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, med inriktning på genusvetenskap och kvinnohistoria, liksom intresse för att arbeta med jämställdhet och normkritik. Projektledarutbildning och utbildning i formgivning, media/design eller inredning. Erfarenhet av att söka externa medel. Kunskap om föremålshantering i anslutning till museiutställningar. Praktisk erfarenhet av arbetsmetoder som inkluderar
målgrupper och publik i arbetsprocessen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid. Dagtid, visst kvälls- och helgarbete kan förekomma.

 

Länk till annonsenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

                         

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Umeå

Län

Västerbottens län

Land

Sverige

Referensnummer

2017/204

Kontakt

Maria Perstedt, museichef,
072-534 10 53                                                      

Facklig företrädare

P-O Backlund, SACO, 090-16 19 68
Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86                        

                               

Publicerat

2017-11-03

Sista ansökningsdag

2017-11-27

Öppettider

Måndag stängt
Tisdag & onsdag 10-17
Torsdag 10-19.30
Fredag 10-17
Lördag & söndag 12-16

 

Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå


Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun