Boka visning

Välkommen att boka visningar hos oss! Vi erbjuder just nu två olika visningar. En fördjupande visning av utställningen Upphovsmannen är en kvinna och en visning av båda våra utställningar där det även ingår en kort introduktion av museet.

upphovsmannen är en kvinna 

11 november 2017 – 13 maj 2018

Fotograf var ett kvinnoyrke under 1800-talet. I Sverige fanns mer än 400 fotoateljéer registrerade av kvinnor och Västerbotten låg i topp tillsammans med Gotland i antal. När fotografiet i början av 1900-talet tog plats i den tryckta pressen förändrades yrket. Antalet kvinnor som fotograferade minskade och det nya yrket pressfotograf skrevs in i historien som ett yrke för män. Om historien hade skrivits annorlunda, hur hade vi tänkt om yrket idag?

Välkommen till en visning av utställningen Upphovsmannen är en kvinna. I utställningen bekantar vi oss med Alma Haag, Ellen Dahlberg och Ragnhild Haarstad som var och en genom sin stil har satt avtryck på pressfotografin i Sverige. Under visningen kommer vi att följa deras spår i fram- och motgångar och de strategier de använde för att kunna arbeta. 

Visningen tar ungefär 40 minuter
Läs gärna mer om utställningen här: Upphovsmannen är en kvinna

Kostnad: Ett bokat besök med visning under ordinarie öppettider kostar 1500 kr

Vi har även gratis visningar av utställningen Upphovsmannen är en kvinna 11 november 2017 – 13 maj 2018 på lördagar och söndagar kl 13 på svenska och kl 14 på engelska. Är ni en större grupp som vill komma de tiderna får ni gärna ringa och förvarna i receptionen 090-16 34 98.

Visning av våra utställningar + introduktion till museet

Under den här visningen ger vi en kortare visning av Upphovsmannen är en kvinna, samt ger en introduktion till vår basutställning Rötter – en trasslig historia. Här får du även mer information om museet, vårt uppdrag och hur vi arbetar.

Visningen tar ungefär 60 minuter

Kostnad: Ett bokat besök med visning under ordinarie öppettider kostar 1500 kr

 

Välkommen med din bokning senast två veckor innan önskat besök.
Vi återkommer med svar inom en vecka.
All bokning sker i formuläret nedan, för frågor om bokning, ring museets reception 090-16 34 98prata med oss


Håll koll på oss och ta del av nyheter, diskussioner, aktiviteter m.m. via Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterInstagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterIoch och Twitterlänk till annan webbplats

Öppettider

Måndag stängt
Tisdag & onsdag 10-17
Torsdag 10-19.30
Fredag 10-17
Lördag 10-16
Söndag
12-16

 

Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå


Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun