Boka visning

Välkommen till en visning där vi ger introduktion av Kvinnohistoriskt museum och visar utställningen K.A.O.S. Kvinnor, Aktivism och Organisering av Samhällen 1789 – 1914!            

Utställningen K.A.O.S. börjar med den franska revolutionen 1789. En dörr slogs upp på vid gavel: med ett samhälle där kvinnor kunde vara jämlika män, där människor hade samma frihet, samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter. Men dörren smällde igen då ”mänskliga rättigheter” visade sig gälla bara män. Med nedslag under 1800-talet och början av 1900-talet visar utställningen på exempel där kvinnor har varit en aktiv del av samhället, men också begränsats och hindrats från att bli fullvärdiga medborgare.    

 

Du får i utställningen möta olika grupper av kvinnor som kallades Vesuvienner, Amazoner, Ikarienner och Suffragetter. Med utställningen K.A.O.S. vill vi tillsammans med dig fundera över vad som står på spel, i nuet och i framtiden, om inte alla får möjligheter att vara med i det politiska samtalet på lika villkor.   

 

På lördagar erbjuder vi gratis visningar med start 8 juli, fram till 31 december 2018.

Tid: 12.00 visning på svenska, 13.00 visning på engelska
Från 1 januari - 28 april visar vi utställningen lördagar kl. 12 på svenska.

 

Visningar övriga tider inom museets öppettider kostar 1500 kr och bokas i formuläret.


Skolvisningar


Vi har gratis skolvisningar för studenter på högstadie, gymnasium, komvux, SFI, högskola och universitet.

Länk till bokning

prata med oss


Håll koll på oss och ta del av nyheter, diskussioner, aktiviteter m.m. via Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterInstagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterIoch och Twitterlänk till annan webbplats

Öppettider

Måndag stängt
Tisdag & onsdag 10-17
Torsdag 10-19.30
Fredag 10-17
Lördag 10-16
Söndag
12-16

 

Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå


Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun