Skolor

Välkommen med din klass till Kvinnohistoriskt museum! Vi erbjuder kostnadsfria visningar för åk 7 – 9, gymnasiet och vuxenstuderande.

Museet erbjuder under hösten 2017

Interruptions - en museilektion med bildanalys
Välkommen på en visning  och museilektion av utställningen  Interruptions // Friktioner. Utställningen är en fotografisk utställning med porträtt av kvinnor i Sápmi, om deras berättelser, drömmar och arv. Konstnärsduon Cooper & Gorfer har skapat en porträttserie där kvinnor i den samiska kulturen står i fokus.

På visningen kommer vi att utifrån porträtten och konstnärernas arbete ge exempel på kulturella och politiska handlingar som format den samiska kulturen.Vi ger en inblick i de porträtterade kvinnornas personliga upplevelser som gestaltas i verken. Eleverna kommer att tillsammans med museets pedagog få möjlighet att reflektera kring historiekritik, bildanalys och kopplingen mellan människa, historia och plats; mellan den kulturella och personliga identiteten.

Museilektionen ges fram till 15 oktober 2017. 
Ålder: högstadium och gymnasium
Tid: ca 40 - 60 minuter

Kontakta gärna museets pedagog Linda Noreen, linda.noreen@umea.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för önskemål om andra teman.
(För frågor om bokning, ring museets reception 090-16 34 98)

Tips: Förbered gärna gruppen genom att ta upp begrepp som normer, genus, jämlikhet och prata om det tillsammans som en förberedande aktivitet.

Tillgänglighet: Museets lokaler har hörslinga och är tillgängliga för rullstol. Visningen går även att få på lättförståelig svenska om det finns önskemål kring detta. Har ni andra önskemål som syn eller teckentolkad visning, kontakta gärna museet i god tid så försöker vi att ordna detta.

Välkomna!


prata med oss


Håll koll på oss och ta del av nyheter, diskussioner, aktiviteter m.m. via Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterInstagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterIoch och Twitterlänk till annan webbplats

Öppettider

Måndag stängt
Tisdag & onsdag 10-17
Torsdag 10-19.30
Fredag 10-17
Lördag & söndag 12-16

 

Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå


Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun