Skola

Välkommen med din klass till Kvinnohistoriskt museum! Vi erbjuder gratis visningar för åk 7 – 9, gymnasiet, SFI, Folkhögskolor samt universitetsstuderande.

Upphovsmannen är en kvinna – en museilektion med fokus på kvinnor och arbete

Välkommen till en visning och museilektion om utställningen Upphovsmannen är en kvinna. I utställningen bekantar vi oss med Alma Haag, Ellen Dahlberg och Ragnhild Haarstad som var och en genom sin stil har satt avtryck på pressfotografin i Sverige.

Under visningen kommer vi att följa deras spår i fram- och motgångar och de strategier de använde för att kunna arbeta. Yrket pressfotograf är och var under deras arbetsliv manligt kodat, dvs. förväntningen var att fotografen var en man, vilket fotografen ofta även var.

Genom utställningen kommer vi tillsammans med eleverna forma en bättre förståelse för de årtionden kvinnorna arbetade i. Vi kopplar det till att prata om vad det innebär när yrkesgrupper blir kvinnligt respektive manligt kodade. Är det möjligt att skapa förändring? Vilka tankar och erfarenheter har eleverna själva?

Museilektionen ges fram till 13 maj 2018.
Ålder: högstadium och gymnasium
Tid: ca 40 - 60 minuter

Du bokar i formuläret nedan, för frågor om bokning, ring museets reception 090-16 34 98

Tillgänglighet: Museets lokaler har hörslinga och är tillgängliga för rullstol. Visningen går även att få på lättförståelig svenska om det finns önskemål. Har ni andra önskemål som syn eller teckentolkad visning, kontakta gärna museet i god tid så försöker vi att ordna det inför besöket.

Välkomna!

prata med oss


Håll koll på oss och ta del av nyheter, diskussioner, aktiviteter m.m. via Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterInstagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterIoch och Twitterlänk till annan webbplats

Öppettider

Måndag stängt
Tisdag & onsdag 10-17
Torsdag 10-19.30
Fredag 10-17
Lördag 10-16
Söndag
12-16

 

Öppettider helgdagar

Besök

Kvinnohistoriskt museum
Väven, Storgatan 46a,

901 78 Umeå


Kartalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönsterKvinnohistoriskt
museum
är en del av
Umeå kommun